Lietuviškos gastronomijos šaknys – Anykščiuose

Šiandien Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo prasidėjo tris dienas vyksianti tradicinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda "Adventur 2017". Šiais metais Anykščių stende įsikūrę turizmo paslaugų teikėjai – kviečia susipažinti su lietuviškos gastronomijos šaknimis.
 
Parodos šūkis – „Paragauk pasaulio, paragauk Lietuvos“. Atidaryme ir 2016 metų Turizmo sėkmingiausiųjų apdovanojimuose dalyvavo rajono meras Kęstutis Tubis.
 
„Kaipgi galima pažinti vieno ar kito krašto kultūrą neparagavus vietinių patiekalų? Kaipgi galima pažinti lietuvišką virtuvę, jei dar neragavote Anykščiuose ruošiamų tradicinių patiekalų? Juolab, kad pirmosios receptų knygos, parašytos lietuvių kalba, autorė kilusi iš Anykščių, o pirmoji Lietuvoje natūralaus vyno gamykla veikti pradėjo būtent Anykščiuose“,- sakė kartu su komanda rajoną pristatanti Anykščių turizmo informacijos centro direktorė Vilanda Reikalienė.
Pasak direktorės, lietuviškos gastronomijos šaknų paieškos Anykščiuose – ne iš piršto laužtas pasakojimas. Anykštėniškosios, o kartu ir lietuviškosios kulinarijos istorijos pradžia būtų galima laikyti 1893 metus, kai Tilžėje buvo išleista Liudvikos Didžiulienės – Þmonos „Lietuvos gaspadinė arba pamokinimai kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“. Tai – pirmoji receptų knyga lietuvių kalba.
 
„Adventur“ – sparčiausiai auganti tarptautinė paroda, kurią kartu su Turizmo departamentu prie Lietuvos ūkio ministerijos rengia kongresų ir parodų centras „Litexpo“. Per penkerius metus parodos dalyvių skaičius išaugo 91 proc., lankytojų padaugėjo net 52 proc., o parodoje dalyvaujančių pasaulio šalių skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.
{mosloadposition trade}

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.