Obuolių rūšys: kokius rinktis ieškant saldesnių?

Obuoliai – lietuvaičių itin mėgstami vaisiai. Tiesa, dalis pirkėjų juos perka gana inertiškai – nepasidomėję, kokiomis skonio savybėmis pasižymi konkrečios rūšies vaisius. O vėliau, tikėtina, būna kiek nusivylę: juk tikrai nesmagu, jei svajojai apie saldų kąsnelį, o pajutai tik rūgštumą… Šiame straipsnyje norime plačiau pakalbėti apie saldžių obuolių rūšis. Susipažinkite ir parduotuvėje tiksliai žinokite, kokio vaisiaus ieškoti.

„Royal Gala“

„Royal Gala“ – tai obuoliai, kuriuos drąsiai galėtume įvardinti kaip vienu iš populiariausių lietuvaičių pasirinkimų. Jie – sultingi, gana saldūs, bet nelabai traškūs. Skanūs tiek vieni, tiek įvairiuose pyraguose ar kituose kepiniuose: gabalėliai įgaus aksominę tekstūrą, o desertui suteiks ne rūgštų skonį, bet malonų saldumą.

„Golden Delicious“

„Golden Delicious“ – dar viena itin populiari obuolių rūšis. Jų forma yra apvaliai kūgiška, o odelė – žalsvai geltonos spalvos. Minkštimas yra kreminio geltonumu. O skonis… Itin saldus. Ir, žinoma, labai skanus. Ne veltui šiuos obuolius mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę.

Obuoliai „Golden Delicious“ itin skanūs vieni. Vis dėlto, jei puikiai dera ir su sūriais, pavyzdžiui, čederiu, gouda ar kt. Peržiūrėkite, kokiems sūriams šiuo metu nuolaidas siūlo IKI leidinys – tikrai rasite puikių pasiūlymų.  Įsigykite ir pasimėgaukite pikantiškais skonių deriniais!

„Evelina”

„Evelina“ – vidutinio saldumo obuolių rūšis. Puikiai tiks tiems žmonėms, kurie nori švelniai saldaus ir gaivaus vaisiaus. Jie skanūs tiek vieni, tiek kaip ingredientas įvairiuose patiekaluose, pavyzdžiui, salotose. Taip pat „Evelina“ obuoliai labai dera su pekano ar graikiniais riešutais, džiovintomis spanguolėmis. Beje, ekspertai pastebi, kad ši rūšis puikiai tinka ir obuolienėms virti. Tereikia pagardinti muskato riešutu ir cinamonu.

„Honeycrisp“

Dar viena itin populiari obuolių rūšis – „Honeycrisp“. Tai yra vidutinio dydžio arba dideli, dažniausiai apvalūs arba šiek tiek pailgi, vaisiai. Jų spalva – geltona, tačiau odelė būna išmarginta rausvai oranžiniais, kartais net ryškiai raudonais dryželiais.

Obuoliai „Honeycrisp“ – ypač sultingi ir traškūs. Jie yra saldūs bei pasižymi subtiliu medaus poskoniu. Itin skanūs tiek švieži, tiek kepti. Beje, „Honeycrisp“ obuoliai lėtai ruduoja, todėl jie idealiai tinka salotoms.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.