2024-ieji DAINŲ ŠVENTĖS METAI. Traupiečiai dainininkai – 1970-ųjų metų Dainų šventės dalyviai

1970-ųjų metų Respublikinėje Dainų šventėje dalyvavo Traupio kultūros namų dainininkai, parengti tuometinio meno vadovo Jono Miškevičiaus. Į Dainų šventę tuomet vyko jungtinis Traupio ir gretimo Repšėnų kaimo kultūros namų choras. Jonas Miškevičius meno vadovu Traupyje dirbo 1965 – 1971 m. Jis taip pat dirbo Traupio aštuonmetės mokyklos muzikos mokytoju.

Iš choristės, mokytojos Veronikos Rimšienės užrašytų prisiminimų: „Respublikinės Dainų šventės repertuaras buvo nelengvas: reikėjo išmokti gana sunkias dainas: „Kantata“, „Padangėj mūsų šiandien šventė“, „Kur Nemunas teka“, „Kur bėga Šešupė“ ir kitas.

Jungtinis choras praėjo visas Anykščių rajono meno apžiūras ir mes gavome teisę dalyvauti respublikinėje Dainų šventėje. Kad patekome į laimingųjų sąrašą, džiaugėmės, tačiau ne mažiau ir jaudinomės: reikėjo tautinių drabužių, lėšų, – jas išskyrė „Vienybės“ kolūkis.

Nuvykus į Vilnių, prasidėjo repeticijos, net po tris į dieną. Jos vyko Vingio parke (estradoje). Iš pradžių labai jaudinomės, nes nežinojome, kaip skambės mūsų daina 30-tūkstantinėje minioje. Čia mes susipažinome su kompozitoriais ir dirigentais: K. Kavecku, L. Abariumi ir kitais.

Dainų šventė paliko nepaprastai gilų įspūdį. Atrodė, kad iš daugiatūkstantinės estrados minios dainuoja visa Lietuva, o toje minioje ir mes – maža saujelė traupiečių. Grįžome pilni įspūdžių ir ryžto dar geriau dainuoti. Meno vadovas Jonas Miškevičius buvo apdovanotas Respublikinės Dainų šventės garbės raštu“.

Nuotraukoje: Traupio kultūros namų mišrus moterų ir vyrų choras. Pirmoje eilėje iš kairės: mokytoja V. Rimšienė, A. Vilkončiūtė, A. Janulytė, O. Minskaitė, A. Dūdaitė, E. Minskaitė, mokyt. A. Rukštelytė. Antroje eilėje: A. Kanstantinovičius, mokyt. J. Dambrauskas, K. Budginas, A. Keraitis, O. Balna ir S. Žibutis.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.