Velykinė pasaka Budrių bendruomenėje

Visi pabuvome kaip pasakoje! – taip pabaigoje Velykinio bendruomenės susibūrimo pasakė gaspadorius Ignas Rulevičius iš Budrių kaimo. Tad apie šią pasaką iš pradžių.

Prieš mėnesį grupelė skaitytojų bibliotekoje pradėjo ruošti klausimus protų mūšiui: „Ką žinau apie Velykas ir kiaušinius“. Sutapo taip, kad antroji Šv.Velykų diena, kartu ir melagio diena išpuolė. Pilna bendruomenės salė prigūžėjo. Pokalbiai, juokas liejosi laisvai ir šiltai. Po Velykinio pasveikinimo kibo visi į protmūšio  klausimus.

-Prakaitas net išmušė sprendžiant tokius įdomius klausimus! – Po sprendimo tarė seniūnaitis Raimondas visus pralinksmindamas.

Išėjo taip, kad šiemet mokinukai aplenkė vyresniuosius ir senjorus. Nugalėjo Samanta, Beatričė ir  Gabija, surinkusios po 11 taškų.

Po protmūšio rankdarbių ir dailės galerijoje „Pienė“ buvo atidaryta nauja Danutės Čiukšienės ir Vidos Imbrasienės mezginių, nėrinių ir siuvinėjimo paroda. Parodą itin šiltai pristatė bibliotekos kraštotyros grupės „Pienė“ narė Stasė Rulevičienė.

Ilgai netrukus, visi dalyviai susibūrė į tradicinį Velykų bendrystės ratą.  Prasidėjo tradicinis margučių susidaužimo čempionatas. Pasisveikinus su kaimynu iš dešinės, teko žiūrėti, kieno margutis tvirtesnis. Kam margutis sudužo, liko lupti ir valgyti, o kurio sveikas ir drūtas, žingsnį į priekį ir vėl pasisveikinus su kaimynu iš dešinės, susidaužti. Taip iki pabaigos, kol liks stipriausias. Šiais metais čempione tapo Švedijoje gyvenanti Vilma. Po stipriausio margučio varžybų, šūsnis klausimų skriejo, iš kur gi tas kiaušinis toks stiprus? Kieno laikoma višta jį padėjo?

-Smagaus juoko nors rieškučiom semk, – juokavo Birutė iš Budrių kaimo.

Pasistiprinę margučiais, kibo visi ridenti dar likusių sveikų margučių. Čia tai kilo azartas, kaip rimtose krepšinio varžybose. Svarbiausia, kad ir šešiamečio ir šešiasdešimtmečio šansai lygūs. Finale susigrūmė moksleivė iš Kauno Gabrielė ir smagus, Vilniuje gyvenantis ir dirbantis, Ričardas. Ričardo margučiai riedėjo taikliau, tad jis ir tapo 2024 metų margučių ridenimo čempionu.

Toliau sekė Velykinis piknikas lauke, gal net prie per šiltos saulutės subūrė visus linksmoms istorijoms, pasakojimams.

Pasidžiaugę, pabendravę, palinkėję vieni kitiems sėkmės pavasariniuose darbuose, smagūs ir linksmi grįžome į namus.

Valentinas Gudėnas

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.