Drebučiuose marinuoti pomidorai su agurkais

Jei turite pomidorų, pasigaminkite juos šiuo būdu – bus puikus garnyras prie antrojo patiekalo.

Reikės: pomidorų; agurkų; svogūnų. Marinatui reikės: 1 l vandens; 1 v. š. cukraus; 1 v. š. druskos; 1 v. š. acto (9%); 3 v. š. želatinos (želatiną išbrinkinkite 1 stiklinėje vandens, kurią nupilkite nuo 1 l vandens, skirto marinatui); 1-2 lauro lapelių, juodųjų pipirų.

Kaip gaminti

  1. Į švarius stiklainiukus sluoksniais dėkite pjaustytus pomidorus, agurkus ir svogūnus, šiek tiek paspaudžiant.
  2. Iš vandens, cukraus, druskos, lauro lapelių, pipirų išvirkite marinatą ir palikite atvėsti. Išbrinkintą želatiną trumpam pašildykite, kad ištirptų ir sumaišykite su marinatu.
  3. Paruoštu marinatu užpilkite daržoves. Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su vandeniu ir kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, kaitinkite apie 30 min. Išjunkite ugnį ir palikite stiklainiukus puode pastovėti dar 15 min. Po to išimkite, uždarykite dangteliais, apverskite ir palikite atvėsti. Kitą dieną neškite į rūsį.
  4. S. Vienos marinato normos pakanka 3 stiklainiams po 0,75 l ir vienam 0,5 l talpos stiklainiui. Jei šeimininkė bus išradinga, užpildys ir 4 stiklainius po 1,75 l.

NYKŠČIAI

4 komentarai

  1. savaitgalį konservavau, kaip gavosi, sužinosiu žiemą…

  2. O tai kada supilti acta ? 🙄

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.