Naujienos

Velykų pynė populiari ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje

Nostalgiškai skani Velykų pynė nuo neatmenamų laikų puikuodavosi ne tik ant mūsų protėvių stalo, bet buvo ir tebėra tikra pažiba įvairiose tautose. Jei vis dar ieškote idėjų, kuo papildyti Velykų meniu, šis kepinys neabejotinai papuoš stalą ir sukurs šventinę atmosferą. Tiesa, pasaulio virtuvėje šios mielinės pynutės receptūros ir pavadinimai skiriasi, tačiau visų jų skonis ir sukeliamos emocijos – išties šventiniai.

Trys svarbiausios taisyklės per Velykas pradėsiantiems lauko kepsnių sezoną

ių metų Velykų savaitgalis džiugina šiltu ir maloniu oru, tad per šias šventes, tikėtina, daugelis ne tik susiburs prie šventinio stalo su šeima ir artimaisiais, bet dalį Velykinių vaišių perkels į gamtą ir pradės lauko kepsninių bei šašlykų sezoną. Sveikatos specialistai sako, kad kartu su kepimo ant grotelių ir kepsninių sezono startu, į vaistines paprastai plūsteli daugiau besiskundžiančių apsinuodijimu ar skrandžio skausmais, nes daugelis tiesiog pamiršta svarbiausias maisto paruošimo taisykles. O per Velykas šios taisyklės itin svarbios.

Psichologė: „Probleminis vaiko elgesys kyla dėl konkrečios priežasties“

Esame susidūrę su netinkamu vaikų elgesiu, stengiamės pamokyti vaiką ar pabarti, o kartais ignoruoti, kad jis elgųsi tinkamai. Pasak psichologės-psichoterapeutės Aušros Kurienės, tai nevisada padeda išvengti įtampos ir pasikeisti vaikų elgesiui. Kur kas lengviau tėvams tinkamai sureaguoti ir spręsti konfliktus, kai jie supranta, kokia priežastis išprovokavo konkretų vaiko poelgį.