Naujienos

Marius Dubnikovas: pasitraukimas iš II pensijų sistemos pakopos kainuos ir dabar, ir ateityje

Kalbėdami apie pensijų kaupimą, dažnai susitelkiame į dabartį – į tai, ką galime gauti ar prarasti šiandien. Tačiau pensijų sistema yra sukurta ne dabarčiai, o ateičiai – kai „aktyvių“ pajamų nebėra, o gyvenimo kokybę lemia tai, ką sukaupėme anksčiau. Kokia bus mūsų gyvenimo kokybė po šiemetinės pensijų sistemos reformos? Ir kiek tą kokybę nulems mūsų pačių veiksmai artimiausiais mėnesiais?

Partijoms – beveik 3 milijonai

Du kartus per metus valstybės asignavimus politinėms partijoms apskaičiuojanti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia paskirsčiusi 2025 m. II pusmečio sumą. VRK sprendimu 11 politinių partijų paskirstyti iš viso 2 751 000 eurų. Konkrečios sumos nustatytos pagal tai, kiek kuri partija gavo balsų per pastaruosius Savivaldybių tarybų, Europos Parlamento ir Seimo rinkimus […]

Kodėl kokosų aliejus turėtų būti kiekvienuose namuose?

Dar prieš kelis dešimtmečius šis aliejus buvo laikomas egzotiška ir prabangia preke, tačiau šiandien jis tapo vienu universaliausių produktų tiek virtuvėje, tiek kasdienėje grožio rutinoje. Švelnaus kvapo ir malonios tekstūros kokosų aliejus – tikras visų galų meistras. Jį galima naudoti maisto gaminimui, odos drėkinimui, plaukų priežiūrai ir net burnos higienai.

Virtuvės remontas: kaip kokybiškai ir neišleidžiant visų santaupų atsinaujinti?

Virtuvė – tai namų širdis, kur praleidžiame nemažai laiko tiek kasdienėje rutinoje, tiek šeimos šventėse. Nenuostabu, kad būtent šią erdvę dauguma nusprendžia atnaujinti pirmiausia. Tačiau virtuvės remontas gali pareikalauti nemažų išlaidų: baldai, buitinė technika, apdailos medžiagos, santechnika ir elektros darbai dažnai viršija iš anksto numatytą biudžetą. Vis dėlto, laikantis kelių pagrindinių taisyklių ir atsakingai pasirinkus finansavimo sprendimus, galima atsinaujinti be streso ir neišleidžiant visų santaupų.

Kaip raugti kopūstus

Kopūstai – viena populiariausių lietuvių daržovių, ypač šaltuoju metų laiku. Pasak prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės Gintarės Kitovės, rudenį kopūstai atsiduria  daugelio pirkėjų krepšeliuose – iš jų gaminamos sriubos, salotos ar troškiniai. Rudeniui einant į pabaigą, kai orai vis labiau vėsta, tradiciškai prasideda ir kopūstų rauginimo metas – paprastas būdas pasiruošti skanių atsargų žiemai, kurių kaina nevargins piniginės.

„Pegase” – nauja skandalingosios Rūtos Vanagaitės knyga

Anykščių „Pegaso” knygyne rasite knygą „Ne boboms. Laikyti boboms nepastebimoje ir nepasiekiamoje vietoje“ . Kodėl šią knygą laikai rankose? Davė kas nors ar pati nusipirkai, knygyno konsultantei įrodžiusi, kad nesi boba? Tada gerai – esi maniškė. Tokia pat amžinai jauna, pasiutusi, nenugalima. Leiskimės abi į aistringą ir linksmą 200 puslapių […]