Lauko krosnyje kepė sausainius

„Obuolinės“ neatsiejamos ir nuo patiekalų su obuoliais. Tilto gatvės komplekse, terasoje, pirmą kartą užkurta lauko krosnis, o anykštėnai vaišinosi suneštais patiekalais.

Naujoji krosnis Anykščiuose atsirado tarptautinio projekto dėka. Apie krosnį pasakojo ją pagaminęs meistras Ričardas, kuris kalbėjo, kad ši krosnis panaši į itališkas picų kepimo krosnis, tik žymiai masyvesnė, todėl ilgiau išlaiko šilumą. Joje galima kepti ne tik picas, bet ir duoną, kitus lietuviškus patiekalus. O pirmojo užkūrimo proga buvo nuspręsta kepti sausainius.

Terasoje stovintis stalas buvo nuklotas patiekalais su obuoliais ir iš obuolių, kuriuos sunešė privatūs asmenys, taip pat ir verslo įstaigos. Be ilgų kalbų dalyviai buvo pakviesti vaišintis, o norintys sužinoti kepimo paslaptis ėjo bendrauti su krosnių meistru. Besidomintiems jis kalbėjo, kad tokia krosnis kainuoja apie 1500 eurų. Beje, šia krosnimi galės pasinaudoti ir ją savo šventėms išsinuomoti pageidaujantys anykštėnai.

Linas BITVINSKAS

5 komentarai

  1. Deja šito pyrago paprastiems anykštėnams nedavė.Čia ponams ir ponioms .

  2. belieka pries kaledas naujus fontanus su sveselam palaist sigute gi sake kat nupirko

  3. Kam man lauke kepti jei gryčioi vietos sočiai

  4. kiek alkanų

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.