Istorijų dvarelyje – išskirtinė kava ir desertai

Prie Istorijų dvarelio prisiglaudęs restoranėlis ilgą laiką stovėjo tuščias. Dabar čia verda kavą, patiekalus gamina ir svečius sutinka du jauni žmonės – Eglė ir Tadas. Taigi, Anykščiuose ant Šventosios upės šlaito, šalia Istorijų dvarelio, duris atvėrė naujas šeimos restoranėlis „Kiemelis“.

Restoranėlis, kaip sakė jo įkūrėjai Eglė Černauskytė ir Tadas Butkus, gimė iš svajonių. Per karantiną, gyvendami Kaune, jauni žmonės norėjo pabėgti ir turėti asmeninę erdvę, tad nusipirko ir restauravo sodybą Anykščių rajone. Kadangi nemažai keliavo po Europą, jie ir patys pagalvojo, kad būtų verta įkurti kažkokią maitinimo įstaigą. „Idėja nuo lietinių blynų vagonėlio išaugo iki restoranėlio“, – juokiasi Eglė.

Gruodžio pradžioje duris atvėręs restoranėlis, kurį pavadino „Kiemeliu“, išsiskiria jaukumu, iš vietinių ūkininkų tiekiamų produktų sukurtais patiekalais, kamerine aplinka ir Ispanijos įkvėptais desertais. „Ypač atsakingai rinkomės kavos tiekėjus, šiandien galime anykštėnus vaišinti seniausia Italijoje gaminama kava. Mes siekiame kokybės, nesiorientuojam į kiekybę“, – pasakojo „Nykščiams“ Tadas.

„Patiekalai nėra įmantrūs, siekiame, kad kiekvienam užsakymui būtų gaminami atskirai, norime, kad maistas būtų malonus ne tik gomuriui, bet ir akiai“, – kalbėjo Eglė.

Jie sako, kad ypač laukia šiltojo sezono, kada galės priimti ir daugiau žmonių, ir išnaudoti terasą. „Tai vieta su vaizdu, kokio kitur nerasit, tikim, kad pasėdėti čia ateis daug žmonių“, – sakė Tadas.

O paklausti, kaip anykštėnai galėtų daugiau sužinoti apie naująjį restoranėlį, savininkai nurodė, kad daugiau informacijos galima rasti Facebook paskyroje „Restoranėlis Kiemelis“.

Linas Bitvinskas

3 komentarai

  1. Palinkėti tik sekmės.Laikykitės.

  2. Anykštėnė

    Puiki vieta, malonus aptarnavimas, kokybiškas ir skanus maistas.

  3. Labai skanu, labai jauku, nuostabu! Likome labai patenkinti pirmuoju apsilankymu!

Komentuoti: Anykštėnė Cancel

El. pašto adresas nebus skelbiamas.