Arbata su Kristina. Spalvotas vasaros bučinys…

Kas gi labiausiai primena vasarą? Turbūt įvairiaspalvės, kvapnios gėlės. Kaip puiku, kad gamta mums dovanoja ne tik jų grožį, bet ir praktišką naudą. Nemažai žiedų yra valgomi švieži, juos galima užšaldyti, džiovinti bei paruošti iš jų arbatą. Žiedų spalvos, grožis ir puikus aromatas kelia nuotaiką, o žiedadulkėse esančios medžiagos (vitaminai, antioksidantai) stiprina imunitetą. Šiandiena pasigrožėkite ir pasimėgaukite vienuolikos augalų žiedų bei žiedlapių arbata „Angelai ant gėlių”… Ji tikrai tarsi vasaros dovanotas spalvotas bučinys žiemai…

Kai plikote žiedų arbatą, naudokite stiklinį indą, kad matytųsi visas grožis, nes pirmiausia valgo ir geria akys.

Kai užpilate arbatą vandeniu, leiskite jai pastovėti su uždengtu dangteliu ar paprasta lėkštele, kad neišgaruotų visi eteriniai aliejai.

Žiedams naudokite ne verdantį, bet apie 80 laipsnių karščio vandenį.

Būkite sąmoningai: – stebėkite, kaip žiedai iš indo paviršiaus lėtai grimzta į dugną, sukurdami magišką paveikslą; – pauostykite, pakvėpuokite

žiedų arbatos skleidžiamais nuostabaus aromato garais, juk tiek mieli vaizdai, tiek malonūs kvapai irgi veikia gydančiai; – lėtai ragaukite išskirtinės arbatos unikalų skonį; – mėgaukitės tuo, ką darote!

Gero laiko su arbatos puodeliu!

Kristina Giedrė

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *