Tarp konkurso „METŲ ŪKIS 2022“ nugalėtojų ir ūkininkai iš Anykščių

Šiandien, vasario 3 d., Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre buvo apdovanoti ir pagerbti konkurso „Metų ūkis 2022“ laimėtojais tapę po 33 pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojų ūkiai (bendrai 99 ūkiai). Tarp nugalėtojų ir ūkininkai iš Anykščių:

  • Gitanos ir Daliaus Raškevičių ūkis, I-oji vieta;
  • Valentino Kiaulevičiaus ūkis, II-oji vieta;
  • Nijolės-Liucijos ir Kęstučio Skudų ūkis, III-oji vieta.

   Per beveik visą konkurso organizavimo istoriją konkurso tikslas lieka tas pats – skatinti ūkininkus pažangiau ūkininkauti, siekti gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, geriau ir gražiau tvarkytis savo ūkyje, išaiškinti pažangiausius savivaldybėje.

Konkursas organizuojamas remiantis patvirtintais konkurso nuostatais. Laimėtojais kasmet tampa labai įvairaus dydžio tvarūs, pažangūs, perspektyvūs ir šauniai besitvarkantys ūkiai, o konkurso dalyviai dalyvauja įvairiose Lietuvos kaimo plėtros priemonių programos priemonėse, modernizuoja ūkius savo ir Europos Sąjungos paramos lėšomis bei nuolat ieško inovatyvių sprendimų, norėdami išsilaikyti besikeičiančios rinkos ir klimato sąlygomis. Ūkininkai stengiasi ne tik dėl asmeninės gerovės, bet ir kad šalies žemės ūkis būtų pagrindas savo kraštą  apsirūpinti kokybišku maistu.

Sveikiname nugalėtojus ir linkime sėkmingų bei derlingų metų!

LUS ir Anykščių r. savivaldybės informacija

Anykščių r. savivaldybės nuotraukos

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.