Visai rimtai. Nemirtingumas beveik pasiekiamas

Ko tik mokslininkai šiais laikais netiria ir ko tik neatranda. Apie kavos naudą ginčijamasi jau seniai. Vieni teigia, kad ji naudinga sveikatai, kiti – kad siaubingai žalinga. Paskutiniai duomenys tokie, kad ispanų mokslininkai nustatė, jog keturi kavos puodukai per dieną sumažina mirties riziką 64 procentais, trys –  30, o du –  22 procentais, lyginant su tais, kurie kavą retai geria. Apie tai pranešė „The Telegraph“. 
Žinoma, galima skeptiškai pažiūrėti į tokius duomenis, juk ko siekia žmogus, tą ir įrodo. Tačiau šiuo atveju, tyrimas buvo rimtas, mokslininkai 10 metų stebėjo 20 tūkstančių žmonių ir tik po to pateikė išvadas.

Mokslininkų nuomone, kavos efektyvumą lemia šiame gėrime esantys antioksidantai polifenoliai. Polifenoliai yra grupė augalinių cheminių medžiagų. Viena polifenolių grupė yra fenolio rūgštys, kurių yra raudonuose vaisiuose, juoduosiuose ridikuose, svogūnuose, kavoje, grūduose ir prieskoniuose. Antra grupė yra flavonoidai, įskaitant izoflavonus, kurių yra sojoje, antocianidinai, kurių randama uogose ir vyne, flavonai, randami žolelėse, brokoliuose, pomidoruose ir arbatoje.

Taigi, be kavos yra ir daugiau būdų išvengti mirties. Daug polifenolių turintys produktai, tokie kaip vaisiai, daržovės, riešutai ir sėklos yra natūralūs vaistai, pagerinantys mūsų organizmo cheminę sudėtį. Žodžiu, mane kavos ir polifenolių naudingumu įtikino.
Šiaip išgeriu keturis kavos puodukus, teks pridėti dar tris. Iki nemirtingumo liks tik 6 procentai. Daugiau, manau, negalėsiu išgerti.

Linas BITVINSKAS

Vienas komentaras

  1. anykštėnas

    Ačiū prisidedu prie Jūsų -būkite sveikas,o subtilus jumoras prisideda taip pat prie ilgaamžiškumo

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.