Braškių ir bananų ledai be cukraus
Reikės:
2 šaldytų ir supjaustytų bananų
Pusės puodelio šaldytų braškių
2 šaukštų grietinėlės
Pusės šaukšto vanilės
Jei norite pasigaminti ledus be pridėtinio cukraus, jums tereikia vieno dalyko – bananų. Natūraliai saldus vaisius puikai derės su daugeliu uogų ar vaisių. Braškių ir bananų ledams reikia visus minėtus ingredientus gerai sutrinti ir išmaišyti, tuomet maždaug trims valandoms palikti mažuose indeliuose šaldytuvo kameroje.
Kokosiniai ledai be laktozės
Reikės:
2 skardinių riebaus kokosų pieno
Pusės puodelio cukraus
Pusantro šaukšto kukurūzų krakmolo
Pusės šaukštelio druskos
2 šaukštų vanilės ekstrakto
Pusantros skardinės kokosų pieno su cukrumi, vanilės ekstraktu ir druska šildykite maišydami, kol šie ištirps. Kitame dubenyje sumaišykite likusį kokosų pieną ir kukurūzų krakmolą. Tuomet supilkite skysčius drauge ir virkite dažnai maišydami tol, kol ims tirštėti. Vėliau indą įdėkite į kamerą ir po keturių valandų ištraukę turinį sumalkite – išeis ledų košė.
Mangų ir citrinų ledai su jogurtu
Reikės:
2 puodelių šaldytų pjaustytų mangų
2 šaukštų medaus
Ketvirtadalio arba pusės puodelio graikiško jogurto
1 šaukšto citrinų sulčių
1 citrinos žievelės
Gerai sumalkite mangus, medų ir jogurtą, įpilkite citrinos sultis. Tuomet išmaišykite ir įsitikinkite, kad neliko kietų mangų gabaliukų. Ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės ir vėl išmaišykite. Sandariai uždarykite ir laikykite kameroje mažiausiai 6 valandas.