Pajūrio kurortuose brangu visur

Latvijos pajūryje šiais metais pavalgyti pigiai nepavyks. Rimtesni pietūs prasideda nuo dešimties eurų. Tendencija aiški , kuo arčiau bus jūra, tuo bus gerokai aukštesnės kainos.
Kavinės šiauriau Rygos pustuštės arba tuščios, tačiau verslininkai ir nekelia sau kitokio tikslo, kaip tik pripratinti turistus prie kasmet brangstančių paslaugų, nes turistinis sezonas yra pernelyg trumpas.
„Vakarais daugiau žmonės renkasi. Tačiau reikia pasakyti, kad tiek vietiniai, tiek turistai nelinkę išlaidauti kavinėse. Tas buvo ir pernai, kai viską siūlydavome pigiau. Neliko nieko kito, kaip tik prisitaikyti. Stengiamės užsidirbti iš tų kelių klientų per dieną, kurie vis tiek ateina arba atvažiuoja.  Dviems asmenims pas mus galima papietauti už 25 – 30 eurų. Tačiau norintiems pasisėdėti malonumas atsieis dvigubai ar net dar brangiau“, – pasakojo vienos iš kavinių šeimininkė Saulkrasčio miestelyje.
Jos teigimu, latviai pamėgo tokius Lietuvos miestus kaip Anykščiai, nes kai kurios pramogos kainuoja kiek pigiau.
Latviškas meniu panašus į Lietuvišką net ir kainomis. Dienos sriuba vasarą  dažniausiai – šaltibarščiai, kurie kainuoja 3,2 Eur. Porcija iš trijų nedidelių bulvinių blynelių su grietine – 3 Eur. Cezario salotos  su vištiena – 5,5 Eur. Makaronai nuo 5,5 Eur iki 7 Eur. Vegetariški patiekalai – 5,5 – 5,8 Eur. Keturių rūšių žuvis nuo 6 iki 9,8 Eur. Už lėkštę mėsos su garnyru susimokėsite nuo 6,5 iki 9,5 Eur. Kava nuo juoda 1,5 Eur, su pienu – 3 Eur.
{gallery}galerijos/latvija_kavine{/gallery}
{mosloadposition trade}

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.