Naujienos

Arbatpinigiai – privaloma duoklė ar norimas atlygis už paslaugą?

Bene visi mes esame davę, o uždarbiaudami jaunystėje baruose ir kavinėse dauguma esame ir gavę, arbatpinigių. Lietuviškas etiketas įpareigoja palikti padavėjui apie 10 proc. nuo užsakymo sumos, tačiau naujos tendencijos keičia šias proporcijas. Jungtinėse Amerikos Valstijose pastebimas ryškus „tipinimo“ augimas tiek įtraukiant į gavėjų sąrašus vis naujas profesijas, tiek ir kylant atlygio procentui.

Juozas Baltušis nepamiršo, ko jį mokė Vienuolis

Prisiminkime su Anykščių kraštu susijusį rašytoją Juozą Baltušį, jam balandžio mėnesį būtų sukakę 114 metų. Žurnalas „Metai“ publikavo rašytojo Juozo Baltušio (1909-04-27 – 1991-02-04) rankraščius „Vietoj dienoraščio“. O Anykščių viešojoje bibliotekoje saugomi vertingi J. Baltušio rankraščiai pasakoja, kad legendinis Juza galėjo būti visai kitoks.

Mūsų kelias link Šv. Velykų …

Ramus laukimo laikas baigiasi. Tuoj suskambės džiaugsmingas Aleliuja!!! Gavėnios kelią gražiai įprasmino mūsų bendruomenė. Į parapijos salę buvo susirinkę Išpažinties ir Pirmosios Komunijos sakramentams besiruošiančių vaikučių bei Sutvirtinimo sakramentą priimsiančių jaunuolių tėveliai. Džiugu buvo matyti gausų jų būrį.

Ką pasigaminti per Velykas, jeigu nevalgote kiaušinių?

Kiaušiniai yra neatsiejami nuo Velykų šventės, tačiau, jeigu prie stalo turėsite svečių, kurie jų nemėgsta – vertėtų pagalvoti apie kelis patiekalus, kuriems pagaminti šio ingrediento nereikia. Persistengti nebūtina – egzistuoja tūkstančiai paprastų patiekalų receptų, kurie yra ne tik greit paruošiami, bet yra skanūs, maistingi bei nebrangūs. Vaida Budrienė, komunikacijos vadovė, sako, kad artėjant Velykoms išauga įvairiausių gurmaniškesnių produktų bei desertų pardavimai, o iki pat savaitės pabaigos skirtingoms prekėms taikomos nuolaidos.