Naujienos

Kartų veikla tapo geriausia gyvenimo versija

Šiandien lygiai metai, kaip Lietuvoje paskelbta pandemija ir karantinas. Verslams šie metai buvo be galo sunkūs ir pilni išbandymų. Antai vilnietė Ivona Baranauskienė nesidžiaugia užsitęsusia pandemija. Iki pandemijos pradžios sėkmingai dirbusi gėlių veikloje, šiandien moteris bando grįžti į verslą, nors pandeminė aplinka ir nėra pati palankiausia. Tikimasi, kad tik kartu būdami vieningi ir padėdami vienas kitam galime sukurti draugiškesnę tikrovę.

Tomas Tomilinas dalyvavo „Paskutinėje vakarienėje“

Siekdamas atkreipti valdžios dėmesį į tragišką savo ekonominę situaciją, Lietuvos turizmo verslas kovo 16 dieną 11 valandą renkasi į Paskutinę Turizmo verslo vakarienę, kuri Vilniuje įvyks V. Kudirkos aikštėje. Analogiška akcija vyks Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje. Renginį organizuoja Lietuvos kelionių verslo ir Viešbučių ir restoranų asociacijos.

Turėsime vieną iš brangiausių tvorų pasaulyje?

Anykščių Tilto gatvės ir aplinkinių teritorijų sutvarkymo projektas vyksta sėkmingai – nauji statiniai Tilto gatvėje sparčiai kyla, o senieji beliko prisiminimuose. Anykščių rajono savivaldybės administracijos ir UAB „Statybų kodas” pasirašytoje projekto „Anykščių miesto viešųjų erdvių sistemos pertvarkymas“ statybos darbų rangos sutartyje numatyta neįprastai brangi tvora.

Valdžia kuria planus, kaip „atjauninti“ ūkininkus

Lietuvoje jauni ūkininkai iki 40 metų šiuo metu tesudaro dešimtadalį visų ūkininkaujančiųjų. Šalies valdžia planuoja taisyti padėtį – žemės ūkio ministras brandina idėją kurti jaunųjų ūkininkų inkubatorius buvusiose žemės ūkio mokyklose.
„Nykščiai“ klausė Alantos technologijos ir verslo mokyklos Anykščių filialo direktoriaus Ramūno Zlatkaus, ar technologijos ir verslo mokykloje būtų galima įkurti jaunųjų ūkininkų inkubatorių.

Smidrai: auga neįtikėtinu greičiu, turi jiems skirtą muziejų

Gurmanų visame pasaulyje itin pamėgti smidrai vis dažniau pastebimi ir ant lietuvių stalo. Ši pavasario daržovė ne tik skani, sveika, bet ir fotogeniška, todėl nenuostabu, kad ji taip staigiai išpopuliarėjo tarp tų, kuriems svarbus ne tik patiekalo skonis, bet ir vaizdas lėkštėje. O smidrai išvaizdiems patiekalams paruošti itin tinka, mat ši daržovė dėl išskirtinės savo išvaizdos buvo net naudojama kaip gėlė. Be to, smidrai pasižymi ir didele gerųjų medžiagų gausa. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad smidrai mitybos požiūriu yra viena iš labiausiai subalansuotų daržovių.