Naujienos

Sultys – ar žinome, ką renkamės

Sveikesnės gyvensenos tendencijos skatina lietuvius atidžiau rinktis ne tik maistą, bet ir gėrimus. Pavyzdžiui, vis dažniau pirmenybė teikiama natūralioms sultims. Vieni sulčių iš mėgstamų vaisių ar daržovių išsispaudžia namuose, kiti – jų dairosi parduotuvėse. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žiemos sezoną pastebimas natūralių daržovių sulčių pardavimų augimas, ir nors pirkėjai kasmet renkasi vis įvairesnes sultis, vienu iš svarbiausių kriterijų tampa ne tik skonis, bet ir nauda organizmui.

Ligoninės vadovo ieškos, kai „pralauks baisumą“

Apie tai, kad Anykščių ligoninė vis dar neturi nuolatinio vadovo, susidomėjo ir respublikinė žiniasklaida. Portalas 15min.lt prisiminė pernai Sigučio Obelevičiaus atkakliai iš darbo prašyto Anykščių ligoninės vadovo Audriaus Vasiliausko, kuris papildė savo noru iš darbo pasitraukusių asmenų sąrašą, kai Anykščius ėmė valdyti konservatorių, liberalų, socialdemokratų ir valstiečių koalicija, istoriją.  15min.lt […]

Anykščiuose traumų sumažėjo 36 procentais

Panevėžio teritorinė ligonių kasa įvairiais pjūviais analizuoja praėjusių metų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo pokyčius s Panevėžio ir Utenos apskrityse. Metų pabaigoje, pasikeitus paslaugų struktūrai, stebėta, kokios įtakos karantinas turėjo traumatizmui šiuose regionuose. Tuo tikslu lygintos asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) 2019 ir 2020 metų sausio–lapkričio mėnesiais teiktos paslaugos.

Senovės romėnų pamėgtas produktas, tapęs subalansuotos mitybos dalimi

Varškė nuo seno ant lietuvių stalo užėmė svarbią vietą. Dėl švelnaus skonio ją galima valgyti vieną ar derinti su kitais produktais, todėl ji yra mėgstama ir smaližių, ir pikantiškesnių užkandžių mėgėjų. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad virtuvėje improvizacijų ir receptų su varške – daugybė. Be to, tai puikus baltymų ir kalcio šaltinis.