Naujienos

Netikėtai užklupo svečiai? Kulinarijos technologė dalijasi greitai pagaminamų užkandžių idėjomis

Vasara yra puikus metas susitikti su draugais ir surengti jiems gardžią vakarienę, prie kurios galima dalintis atostogų įspūdžiais. Tiesa, svečiai kartais užsuka ir neplanuotai, tad pasiruošimui laiko nebelieka. Patarimais, kaip nudžiuginti savo draugus lengvais, o svarbiausia – sveikatai palankesniais užkandžiais, kuriuos vos per kelias minutes pagaminsime iš namuose rastų produktų, dalijasi kulinarijos technologė Lina Barčaitė. Ekspertės teigimu, užklupus bet kokiems netikėtumams labiausiai gelbėja kūrybiškumas.

Romano „Pabaiga“ autorius, švedas Matsas Strandbergas: „Tai, kad dabartinė karta valdys pasaulį, man teikia vilties“

„Neverta nerimauti dėl ateities ar ją planuoti. Kur kas svarbiau gyventi akimirka, ypač jei žinai, kad pabaiga artėja. Labai tikiuosi, kad iš šių baisių laikų galime šio to išmokti, o svarbiausia neleisti, kad baimė mus paverstų kvailiais“, – sako švedų rašytojas, skandinaviškų trilerių meistras Matsas Strandbergas. Mažame Švedijos miestelyje gimęs knygų suaugusiesiems, jaunimui ir vaikams autorius savo romane „Pabaiga“ skaitytojus kviečia atrasti viltį ir gyvenimo prasmę.

„Novaturas“ siūlo keliones po Anykščius

Kelionių organizatorius „Novaturas“ siūlo per atostogas išbandyti patyrimines ekskursijas po skirtingus šalies regionus ir šįkart rekomenduoja į atostogų planus įtraukti Aukštaitiją. Pasirinkę aplankyti Aukštaitiją, keliautojai grįžta kupini įspūdžių: čia jų laukia Arklio muziejus, Burbiškio dvaras, Rubikių apžvalgos bokštas bei išskirtinė patirtis kepant naminę duoną, o kur dar Lajų takas ar žymusis Puntuko akmuo, prie kurio visada norisi sugrįžti. Visas šias vietas su gido pagalba aplankysite vos per vieną įspūdžių kupiną dieną.

Kur dėti po remonto likusias atliekas

Atsinaujinant ar įsirengiant būstą susidaro nemažai statybinių atliekų. Aplinkosaugininkai pastebi, kad žmonėms vis dar paprasčiau statybinėmis atliekomis atsikratyti jas išmetant į komunalinių atliekų konteinerius ar paliekant šalia. Kai kurie statybinį laužą išverčia miškuose ar pamiškėse ir tai daro didžiulę žalą gamtai. Primename, kaip po remonto likusiomis atliekomis pasirūpinti tinkamai.

Sezonas prasidėjo – 4 patarimai, kaip marinuoti agurkus

Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose – reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius ir nedidelius agurkus, kietus agurkus. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad agurkai – mėgstama lietuvių daržovė. O ypač vasarą, kai norisi gaivaus ir šviežio maisto.