Obuolius į Anykščius gabena latviai ir lenkai

Beveik 20 vilkikų eilė su lietuviškais obuoliais nusidriekė Anykščiuose, prie „Anykščių vyno“ gamyklos. Tiems, kurie  atveža priduoti obuolius, gali tekti laukti ir parą. Beje, į Anykščius obuolius gabena ne tik lietuviai, eilėje matosi mašinų su latviškais ir lenkiškais numeriais.

Obuolių supirkimo sezoną gamykla pradėjo rugpjūčio 20 dieną. Jau supirkta 8,7 tūkstančiai tonų obuolių. Iš viso planuojama supirkti per 20 tūkst. tonų obuolių.
Pasak gamybos vadovo Justino Kanopos, metai ypač derlingi. „Tokį kiekį obuolių per tokį trumpą laiką superkame pirmąkart per dešimtmečius. Sezonui prasidėjus gamykla dirba visu pajėgumu – pamainomis dirbama visą parą. Taip pat prailginome ir supirkimo punkto darbo laiką – žaliavas priimame nuo 6 valandos ryto iki pat 10 valandos vakaro”, –  pasakojo „Anykščių vyno“ gamybos vadovas J. Kanopa.
Iš obuolių gamykloje gaminamos sultys, sulčių koncentratai, natūralus obuolių vynas ir sidras.
Obuolius į supirkimo punktą pristato tiek didesnių sodų savininkai, tiek pavieniai augintojai. „Pirmenybę teikiame vietiniams – lietuviškiems obuoliams, nes jų kokybė išties aukšta. Lyginant su kitose šalyse vyraujančiais pramoniniais obuolių medelynais, Lietuvoje dar nemažai senųjų obuolių veislių sodų, kurių vaisiai rūgštesni.“
J. Kanopa aiškino, kad rūgštesni obuoliai vertingesni, nes „iš jų pagamintas sulčių koncentratas dėl savo skoninių savybių yra paklausesnis užsienio rinkose, kur tenka varžytis su didžiausiais gamintojais iš Lenkijos ir Kinijos. Koncentratus, kaip sulčių gėrimų pagrindą, parduodame Vokietijos, Austrijos ir kitų šalių gaiviųjų gėrimų gamintojams“.
Obuolių supirkimo sezoną gamykla tradiciškai planuoja užbaigti spalio pabaigoje.

Milda Jomantė

2 komentarai

  1. tai tiems latviams ir lenkams irgi po 4 ct moka?

Komentuoti: Juokdariui Cancel

El. pašto adresas nebus skelbiamas.