Konkuruoja – kaip niekada iki šiol

Anykščiuose veikiančios maitinimo įstaigos laukia dar šiltesnių orų ir kartu atvykstančių turistų. Tuo tarpu kol jų nedaug, didžiausią dėmesį skiria vietiniams vartotojams, įvairiausiais, pačiais išradingiausiais, būdais stengdamiesi juos prisivilioti.
Kavinėse prieš dvejus metus, lyginant su tuo, kas dabar yra, trūko daug ko – pasirinkimo, kokybės, nuolaidų. Šiai dienai visi stebi vieni kitus ir stengiasi neatsilikti. Panašu, jog dabar geriausia seksis tiems verslininkams, kurie pasirūpins lauko terasa ir automobilių parkavimo vietomis.
„Pastebėjome, jog mūsų svečiams smagu ragauti patiekalų, kurių pavadinimuose yra koks nors anykštietiškas motyvas. Be to, tenka ieškoti būdų kaip dar labiau įsiteikti. Vieni kažką stengiasi pasiūlyti šeimoms su vaikais, kiti jaunimui. O tokių Anykščiuose, kurie gali sau leisti pasisėdėti su draugais bent savaitgaliais, atsiranda“, – pasakojo kavinių verslą plėtojantis verslininkas, kurio teigimu anykštėnai kol kas maitinimosi įpročių nekeičia, todėl dominuoja patiekalai iš mėsos.
Viena iš pastarųjų metų naujovių – jau siūloma ir paragauti vegetariškų gardėsių. Be to, atsirado paslauga – maistas į namus.
Pernai, panašiai tokiu metu, Anykščiuose suaktyvėjo maitinimo sektoriaus darbuotojų migracija. Šiais metais, pagal „Nykščiai.lt“ skelbimų rubrikoje paliktus pranešimus, kol kas tai dar nevyksta.
{mosloadposition trade}

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.