Naujienos

Net ir įbrėžimas gali sukelti mirtiną infekciją

Su pavasariu sugrįžo ir sodininkystės sezonas. Tai metas ne tik suskubti į sodus, bet ir persodinti kambarines gėles. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pastebi, kad sodininkystės sezono pradžioje ne visiems pavyksta išvengti įsipjovimų ir įsibrėžimų. Todėl prieš užsiimant augalų priežiūra, ji pataria pasikartoti pirmos pagalbos taisykles susižeidus bei įvardija svarbius ženklus, kada reikėtų skubėti pas gydytoją dėl stabligės arba sepsio rizikos.

Gamtoje – neįtikėtini stebuklai arba gamta – anykštėnų mokinių akimis

Balandžio 11 dieną Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcijos
Anykščių regioninio parko Lankytojų centre jau septintą kartą vyko tradicinė Anykščių rajono mokinių konferencija „Mokinių gamtotyriniai darbai“. Konferencijos tikslas – leidžiant laiką gamtoje, domėtis savo krašto aplinka, saugomomis teritorijomis, ugdyti kūrybiškumą bei atvirumą naujoms idėjoms, formuoti mokslinio mąstymo įgūdžius, kelti hipotezes bei daryti išvadas ir kryptingai siekti tikslo.

Ką nuveikti sode ir darže balandį

Balandžio mėnuo – tikras darbymetis, kai kiekvienam sodininkui svarbu rūpintis sėklomis, sodinukais bei derliaus planavimu. Nesate tikri, ar nieko nepamiršote ir jau suplanavote svarbiausias užduotis? Pasitikrinkite – apželdinimo kursų įkūrėja Lina Liubertaitė sudėliojo svarbiausius akcentus ir priminė, kokiems lauko darbams šiuo laikotarpiu vertėtų skirti daugiausia dėmesio.