Naujienos

Kada geriau naudoti sulankstomas kėdes?

Sulankstomos kėdės yra labai patogus ir puikiai atitinkantis savo paskirtį sėdimas baldas. Jau pats jų pavadinimas patvirtina, jog šios kėdės labai lengvai susilanksto, todėl užima stebėtinai mažai vietos. Dėl šios jų savybės, jas labai patogu vežiotis su savimi, kai vykstate iškylauti į gamtą arba žvejoti ant upės ar ežero kranto. Tokios kėdės labai tinka ir konferencijų salėse.

Obuolių rūšys: kokius rinktis ieškant saldesnių?

Obuoliai – lietuvaičių itin mėgstami vaisiai. Tiesa, dalis pirkėjų juos perka gana inertiškai – nepasidomėję, kokiomis skonio savybėmis pasižymi konkrečios rūšies vaisius. O vėliau, tikėtina, būna kiek nusivylę: juk tikrai nesmagu, jei svajojai apie saldų kąsnelį, o pajutai tik rūgštumą… Šiame straipsnyje norime plačiau pakalbėti apie saldžių obuolių rūšis. Susipažinkite ir parduotuvėje tiksliai žinokite, kokio vaisiaus ieškoti.

Kodėl balkone skalbinių džiovyklė tvirtinama prie lubų?

Jei gyvenate gana nedideliame bute ar lofte, greičiausiai jums jau ne kartą yra tekę pasukti galvą, kur sutalpinti visus daiktus, kad namuose išsaugotumėte kuo daugiau laisvo ploto. Žinoma, tai galioja ne tik vidaus erdvei, bet ir balkonui, kuris dažnai tarnauja keliems tikslams – kaip poilsio zona bei kaip pagalbinė patalpa įvairiems buities darbams atlikti ar tam tikriems daiktams sandėliuoti. Kaip visa tai suderinti? Pakabinama skalbinių džiovyklė yra viena iš priemonių, leidžianti vieną dieną toje pačioje erdvėje džiaustyti skalbinius, o kitą – gerti rytinės kavos puodelį ar skaityti knygą. Šiame straipsnyje aptarsime, kuo naudinga skalbinių džiovyklė, tvirtinama prie lubų, ir kodėl kiekvienas ją turėtų išbandyti.

5 patarimai, kaip išsirinkti tinkamiausią šildymo katilą

Pasirinkimas įsigyti šildymo katilą yra svarbus žingsnis kiekvienam namų savininkui, siekiančiam užtikrinti patogų ir ekonomiškai efektyvų būsto šildymą. Šiandienos rinkoje yra daugybė įvairių tipų šildymo katilų, pradedant tradiciniais kieto kuro katilais ir baigiant moderniais kondensaciniais katilais. Tad, kaip išsirinkti tinkamiausią variantą? Štai penki patarimai, kurie padės priimti geriausią sprendimą.

Meniškoji mero patarėjos pusė

Apie kultūrą rašantis tinklalapis „Meno bangos“ paskelbė straipsnį. „Svitlana Kostrykina. Apie Rūtą Suchodolskytę-Neniškienę – jos gyvenimą Svėdasuose ir kitose pasaulio patraukliose vietose“. Jame publikuojamas interviu su naująja Anykščių mero patarėja Rūta Neniškiene. Publikuojame ištrauką. Vertėja, poetė, bibliotekininkė Rūta gyvena tolokai nuo didžiųjų miestų. Bet juk gyvenimas gali būti įdomus visur […]