Dar gardesni sveikatai palankūs naminiai kepiniai

Naminiai kepiniai yra daugiau nei gardus desertas, tai ir namų jaukumo jausmas bei cinamonu kvepiantys vaikystės prisiminimai. Nepaisant visų gerų emocijų, kurios siejasi su namie ruoštais desertais, vis dažniau iškyla dilema, kaip pasirūpinti sveika šeimos mityba ir tuo pačiu nudžiuginti bandelėmis, obuolių pyragu, sviestiniais sausainiais ar kitais mėgstamais saldžiais kepiniais. Neverta skubėti nusivilti, jog šis uždavinys – pernelyg sudėtingas. Pasitelkus kūrybingumą ir aukštos kokybės produktus galima sukurti nuostabių desertų, kurių sudėtis neprieštarauja sveikos gyvensenos principams.

Saldumą gali suteikti ne tik cukrus

Siekiant pagaminti sveikesnį desertą, bene aktualiausias klausimas yra kaip naudoti kiek įmanoma mažiau cukraus, tačiau tuo pačiu išgauti subalansuotą skonį. Pirmiausia verta įsivertinti, ar tikrai visada reikia recepte nurodyto cukraus kiekio tam, kad kepinys ar kitas namie ruoštas skanėstas būtų pakankamo saldumo. Didelė tikimybė, jog trečdaliu ar net daugiau sumažinus cukraus kiekį, saldumo vis tiek pakaks.

Atradę ribą, kiek galite sumažinti cukraus kiekį kiekviename pamėgtame recepte, galite žengti kitą žingsnį ir paeksperimentuosi su sveikatai palankesniais natūraliais saldikliais. Medus, stevija ar ksilitolis gali tapti puikia alternatyva įprastam rafinuotam baltajam cukrui. Verta pabandyti ir kitus natūralius saldiklius. Medus, agavų bei klevų sirupas ne tik pasaldins desertus, bet ir suteiks subtilaus savito skonio bei aromato. Na, o blynų ar kekso tešlai pasaldinti gali pakakti banano ar kelių mirkytų ir sutrintų džiovintų datulių.

Pilno grūdo miltai ir kitos įprastų kvietinių miltų alternatyvos

Ne tik cukrus, bet ir kvietiniai miltai yra įprastas saldžiųjų kepinių ingredientas, kurio subalansuotame racione turėtų būti kuo mažiau. Puiki žinia, kad šiais laikais nesunku rasti, kuo pakeisti arba papildyti miltų mišinį pyragui, kad šis iškeptų purus, minkštas ir gardus. Metas atrasti pilno grūdo miltus! Šiuos miltus, kaip ir cukraus alternatyvas geriau prisijaukinti pamažu. Sverdami miltus kepiniui, įmaišykite keletą šaukštų pilno grūdo kvietinių, ruginių ar avižinių miltų ir stebėkite, kaip jie veikia kepinio konsistenciją bei skonio savybes. Tai paprasčiausias metodas atrasti individualų skonį geriausiai atitinkančias recepto variacijas. Pažintį su skirtingų grūdinių bei ankštinių kultūrų miltų įvairove lengviausia pradėti nuo ekologiškų speltų miltų. Migdolų bei kokosų miltai praturtins kepinius maistinėmis savybėmis ir, ne mažiau svarbu, suteiks subtilaus riešutinio poskonio.

Nepamirškite natūralių prieskonių

Vanilė ir cinamonas – bene populiariausias kepinių ir kitų desertų prieskonių duetas. Visos šeimos pamėgtos cinamoninės bandelės ar obuolių pyragas kvepės tiesiog dangiškai naudojant aukštos kokybės Ceilono cinamoną. Tikrai pastebėsite skirtumą ir įprastą vanilinį cukrų su sintetiniu aromatu pakeitę Burbono vanilės ekstraktu arba panaudoję pačią vanilės ankštį. Gardžuojantis svaiginančiai aromatingu pyrago kąsneliu, net nepasijus, kad jis yra šiek tiek mažiau saldus nei įprastai.

Eksperimentuojant, ieškant naujų sveikesnių desertų receptų bei adaptuojant jau pamėgtus, visada pirmenybę teikite nepriekaištingos kokybės ekologiškiems ingredientams, kuriuos galite išsirinkti čia. Tokiu būdu jūs pagerinsite ruošiamo deserto maistinę vertę ir palepinsite šeimą bei artimuosius gardžiais desertais.

CBD aliejus

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.