Braškės pinga

Šiemet braškių derlius prasidėjo gana vėlai. Braškių sezono pradžioje už  kilogramą uogų  jų augintojai prašė net 12 eurų. Vėliau uogos atpigo iki 8 eurų už kilogramą. Dabar jų galima nusipirkti jau už 4 eurus ar net už 3,50 euro. Socialiniuose tinkluose buvo patalpinta informacija, kad pačiam prisiskinus braškių, už jų kilogramą tektų mokėti tik porą eurų.

Nors lauke alinantis karštis, šiandien Anykščių turguje gausybė braškių,  tad didelių braškių buvo galima nusipirkti  už kilogramą sumokant 4 ar 3,50, euro.  Perkant didesnį  kieki, uogų pardavėjai mielai taikė  nuolaidą…

Kur slypi braškių paslaptis?

Šias uogas mėgsta kone visi: nuo mažų vaikų iki pačių vyriausių valgytojų. Braškės – tai pirmosios šviežios sezono uogos, todėl atsispirti ryškiam, pavasariškam jų skoniui yra be galo sunku. Braškių skonis unikalus – šiose uogose susipina rūgštumas ir saldumas viename. Jomis galima lengvai varijuoti įvairiuose receptuose ir derinti su kitais produktais, tačiau daug kas mielai mėgaujasi tiesiog šviežiu, neapdorotu jų skoniu. Mus braškės žavi ne tik savo išraiškingu skoniu ir ryškia išvaizda, bet ir naudingosiomis savybėmis.

Braškės turi labai daug vitamino C ir šia savybe netgi lenkia citrusinius vaisius. Jose taip pat gausu B grupės vitaminų, magnio, kalio ir vario. Be to, šios uogos yra itin nekaloringos, tad puikiai tinka kaip užkandis. Tiesa, padauginus braškių, jautresniems žmonėms gali pasireikšti alerginė reakcija, todėl, kaip ir visais kitais maisto produktais, braškėmis patariama mėgautis su saiku. Išsiilgusiems šviežių braškių skonio,  Braškės puikiai praturtins trintų vaisių kokteilius, jas taip pat galima valgyti pasaldinus medumi, baltu ar juodu šokoladu, gaminti avižų gėrimo ir braškių šaltsriubę, derinti su įvairiais sūriais, riešutais ar net avokadais.

NYKŠČIAI

3 komentarai

  1. Vanda Skemaniu

    Pas mane pilnos lysvės raudonu braškių, kam jas pirkt ? O turistams galiu parduot ir po 2€ jei patys prisiskins

  2. Noriu pasiulyt savo recepta : braskes apibarstyt cukrum , pridet varskes ir uzpilt istirpintu sviestu , ismaisyt ir skanaus , o dar si misini galima sudet i saldymo indelius ir uzsaldyt ziemai .

  3. Smegenis geriau užsišaldyk.Tokia kvaila rodaisi ant šio svieto.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.