Naujienos

Arbata su Kristina. Rūgštu, bet sveika

Paprastas, bet ne prastas augalas, puikiai žinomas visiems, augantis tiek laukinėje gamtoje, tiek daržuose. Šiuolaikinės šeimininkės mielai jas deda į salotas, žaliuisius kokteilius, omletus ar verda iš jų sriubą. Kulinarijoje rūgštynės naudojamos nuo senų laikų. Dar viduramžiais iš šio augalo gamindavo sriubas, padažus ar pyragus, kuriuos tiekdavo ir ant karalių stalo…

Romaną suaugusiems parašiusi Jurga Baltrukonytė istorijas renka keliaudama ir kalbėdama su nepažįstamais

Argi ne keista – žurnalistės, rašytojos, keliautojos ir gyvenimo ragautojos Jurgos Baltrukonytė rankinėje šią vasarą galima rasti pačios parašytą romaną „Karštas autobusas“. „Norisi jį vis iš naujo skaityti, o skaitant mąstyti apie naujus romanus“, – paprastai paaiškina vasarą į Lietuvą iš Fuerteventuros salos parvykusi Jurga.

Patinka svogūnų žiedai?

Aibėje patiekalų tą puikų aromatą ir skonį suteikia pats paprasčiausias ir pigiausias ingredientas – svogūnas. Be jų neįsivaizduojami nei troškiniai ir sriubos, nei šašlykai ar vasariškos pomidorų salotos. Jie yra neatsiejama ir pirkinių krepšelio dalis, nuolat besilaikantys populiariausių daržovių topuose, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. Tačiau ši, regis, kasdien valgoma daržovė per kitą grilio vakarėlį gali nustelbti net ir įmantriausius patiekalus – išleidę vos keliasdešimt centų paruošite įspūdingai atrodančius ir gėles primenančius „žydinčius svogūnus“.