Naujienos

LVŽS gali dar kartą labai nustebinti elitą (apklausa)

Tomas Tomilinas, LR Seimo narys, Nr. 5 LVŽS sąraše. Apygarda – Deltuvos šiaurinė (buv. Anykščių – Panevėžio), Dominykas Tutkus, Anykščių rajono savivaldybės tarybos narys, Nr. 84 LVŽS sąraše.
LVŽS labai nustebino visą elitą, kai 2016 metais Seime pradėjo realiai tesėti duotus pažadus. O nepatogių pažadų buvo daug. Nuo pat pradžios susidūrėme su aršiu pasipriešinimu. Mus kritikavo oponentai ir gerai apmokami lobistai, kad išdrįsome pagaliau pajudėti darnesnės, teisingesnės, sveikesnės visuomenės link, kad šalis turėtų ateitį.

Po vairuotojų ratais – ir stirnos, ir gandrai, ir naminiai gyvūnai

Į kelius išbėgantys migruojantys laukiniai gyvūnai kasmet tampa eismo įvykių priežastimi. Artėjant rudeniniam jų judėjimo pikui draudikai pastebi, kad kelyje dažniausiai susiduriama su stirnomis, o bendras susidūrimų su gyvūnais skaičius jau pasiekė apie 80 proc. 2019 metų masto. Naujausią statistiką, susijusią su gyvūnais eismo įvykiuose, išnagrinėję draudimo bendrovės BTA specialistai […]

ocean wave

Lėtinį nerimą patiria vis daugiau žmonių

Įtemptas gyvenimo būdas, didelis informacijos srautas, augantis atsakomybės jausmas ir poilsio trūkumas iki šiol buvo pagrindinės lėtinio nerimo priežastys. Šiais metais prie jų prisidėjo ir neapibrėžtumas dėl COVID-19 pandemijos – rūpestis savo ir artimųjų sveikata, įvairūs ribojimai, nežinomybė dėl ateities. Psichologė Algina Šamonskienė sako, kad nepadeda ir tai, jog, rūpindamiesi fizine sveikata, pamirštame psichologinę. Pasak BENU vaistininkės Indrė Kolomyjskė, vienas iš būdų rūpintis psichologine sveikata – stiprinti nervų sistemą ir išmokti valdyti stresą.

Anykščių švietimo įstaigos–prestižinio Kokybės konkurso nugalėtojos

2020 m. rugsėjo 24 d. viešbučio „Pacai“ atvirame kieme įvyko kasmetinis Švietimo mainų paramos fondo organizuojamas „Kokybės konkurso“ apdovanojimų renginys. Jame įvertinti ir apdovanoti geriausi programų „Erasmus+“ ir „Nordplus“ projektai. Šiais metais Kokybiškiausio programos Erasmus+ bendrojo ugdymo sektoriaus projekto apdovanojimas atiteko Anykščių Antano Baranausko pagrindinei mokyklai už projektą ,,Mokinio atsiskleidimas per mokytojo meistriškumą“. Specialusis prizas už tvariausiai įgyvendintus projektus visą programos „Erasmus+“ laikotarpį (2014–2020 m.) atiteko Anykščių švietimo pagalbos tarnybai, kuri buvo paskelbta Tarptautiškiausia suaugusiųjų švietimo organizacija.

Trečiasis garbės ambasadorius – Valdas Papievis

Rugsėjo 24 d., ketvirtadienį, pasaulio anykštėnui, rašytojui, vertėjui, žurnalistui Valdui Papieviui suteiktas Anykščių krašto garbės ambasadoriaus Prancūzijoje vardas. Šį ketvirtadienį vykusiame Anykščių rajono savivaldybės tarybos 19-ojo posėdyje buvo vienbalsiai pritarta  šiam sprendimui. Popietę Anykščių rajono savivaldybės administracijos salėje vyko oficialus garbės ambasadoriaus regalijų įteikimas. Anykščių rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius […]

Metas ruošti spąstus – graužikų sezonas prasidėjo

Tikriausiai nenustebinsime faktu, kad pelės ir žiurkės į mūsų namus gali patekti net per mažiausias angeles? Pavyzdžiui, per 10 centų monetos skersmens skylutę įlįsti į gyvenamas arba negyvenamas patalpas pelei yra vieni niekai. Žinia, rudenį, vėstant orams, graužikai į patalpas praleisti žiemos veržiasi itin aktyviai, dėl graužikų į kenkėjų kontrolės specialistus kreipiasi ir daugiabučių, ir nuosavų namų gyventojai, ir komercinių patalpų savininkai. Jau vasaros pabaigoje fiksuotas padidėjęs su graužikais susijusių užklausų kiekis.

Anykščių riedslidininkai Ignalinoje iškovojo medalius

Savaitgalį Ignalinoje vyko Lietuvos vasaros slidinėjimo čempionatas. Varžybose dalyvavo ir Anykščių KKSC sportininkai. Šeštadienį sportininkai rungtyniavo sprinto rungtyje. Lietuvos čempionais sprinto rungtyje tapo Paulius Januškevičius (vyrų gr.) ir Eglė Savickaitė (moterų gr.). Jaunių grupėje Domas Jankauskas finišavo antras. Sekmadienį 15 km klasikiniu stiliumi Edvinas Šimonutis finišavo antras, Paulius Januškevičius – […]

Ką dar gali pasiūlyti svogūnai?

Turbūt nėra virtuvės, kurioje tarp maisto produktų nerastume svogūnų. Juos tapo įprasta naudoti praktiškai visuose gaminiuose – ruošiant salotas, troškinius ar patiekalus iš mėsos. Kulinarai pabrėžia, kad net ir nedidelė dalis svogūno keičia gaminio skonį – jam priduoda aštrumo ir aitraus kvapo gūsį. Vis dėlto daugeliui iš mūsų sunku įsivaizduoti, […]