Kaip išsirinkti puikiai atrodančią suknelę?

Išsirinkti dailiai gulančią suknelę bus paprasčiau, jei žinosite savo figūros tipą. Tinkamai parinkta suknelė gali atskleisti jūsų kūno formų privalumus bei užmaskuoti trūkumus.

Kriaušės formos figūra

Kriaušės tipui priskiriamos moterys, kurių klubai yra išraiškingos formos, o pečiai siauri. Tokio sudėjimo moteris atrodys žavingai, pasirinkusi kelių nesiekiančias, A formos sukneles. Jūsų figūros privalumus geriausiai išryškins griežtesnio kirpimo suknios su itin aiškia apatine linija. Stilistai rekomenduoja vengti maišo tipo suknelių. Tokie modeliai anaiptol ne lieknina, o kaip tik priešingai – sukuria stambios ir beformės figūros vaizdą. Atkreipkite dėmesį ne tik į suknelės sukirpimą bei audinį, tačiau ir tokias detales kaip iškirptė.

Apskritimo tipo figūra

Moterų, kurių liemuo yra platesnis, figūros priskiriamos obuolio tipui. Suprantama, kad juosmuo nėra ta dalis, kurią turėtų pabrėžti suknelės kirpimas ar papuošimai. Tai reiškia, kad neapsiriksite atsisakę diržų, raištelių ar kitų dekoratyvių elementų liemens srityje. Obuoliuko formos moteris gali atrodyti labai elegantiškai vilkėdama suknele su paaukštintu juosmeniu. Taip pat puikiai tiks po krūtine įliemenuotos suknelės. Renkantis suknelę, nebijokite atidengti lieknas kojas. Ir atvirkščiai – venkite ilgų, žemę šluojančių suknių, kurios vizualiai pridės dar daugiau apimties. Gili V formos iškirptė pritrauks žvilgsnį ir nukreips dėmesį nuo apvalumų, kurių nenorite akcentuoti.

Trikampio formos figūra

Trikampį primena kūno sudėjimas, kuomet pečiai yra platesni nei klubai. Paprastai šį figūros tipą atitinkančios moterys pasižymi išraiškinga krūtine. Kaip tik todėl verta teikti pirmenybę suknelėms, kurios išryškina dailią krūtinę bei liemenį. Pabrėžkite liemenį susijuosdamos ryškesniu dirželiu. Dailiai atrodys suknelė su trijų ketvirčių ilgio rankovėmis. Geriau atsisakyti berankovių bei suknelių su petnešėlėmis. Taip pat geriau nepirkti suknelių su gausiai dekoruota viršutine dalimi. Masyvios apykaklės, įvairūs raukinukai bei stambūs raštai trauks dėmesį ir dar labiau pabrėš plačią pečių liniją.

Smėlio laikrodžio formos figūra

Turint tokią figūrą, kai klubų ir krūtinės plotis panašus, o liemuo liaunas, galite drąsiai rinktis beveik visų fasonų sukneles. Tobulą siluetą dar labiau pabrėš lengvo audinio susiaučiamos suknelės bei įvairūs dirželiai. Drąsiai juoskitės įvairaus stiliaus, skirtingo pločio diržus ir dirželius – ne tik išryškinsite liekną liemenį, tačiau taip pat pabrėšite dailias klubų ir krūtinės formas.

Pieštuko formos figūra

Dažnu atveju paslėpti pernelyg ryškius apvalumus yra paprasčiau, nei vizualiai pridėti papildomos apimties. Žavingai gali atrodyti suknelė papuošta apimties pridedančiais raukiniais bei nėriniais. Moterys, kurių kūno linijos nepasižymi išraiškingais linkiais, sukneles derinkite su švarkeliu, megztuku ar liemenėmis. Puikių derinių sukursite sluoksniuojant skirtingų atspalvių bei faktūrų rūbus. Šiam figūros tipui visiškai netinka aptemptos ar tiesaus silueto suknelės.

Jei jau apsisprendėte, kokio modelio suknele norite papildyti savo rudens garderobą, užsukite į Newmood elektroninę parduotuvės suknelių skyrių: https://newmood.lt/moterims/c/moterims-drabuziai-sukneles. Čia rasite labai platų asortimentą, pripažintų prekės ženklų prekes ir vartotojui palankias kainas.

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.