2000-čiai anykštėnų laiškų sulaukė Prezidentės dėmesio

Šiandien Dalia Grybauskaitė pasveikino sumaniausių akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ iniciatyvų autorius ir įteikė jiems nepriklausomos Lietuvos ir jos žmonių simbolį – valstybės trispalvę.
„Džiugu matyti, kad valstybės gimtadienis tapo vienybės švente visoje šalyje ir už jos ribų. Dėkoju visiems, kurie kūrybingai ir prasmingai minėjo Vasario 16-ąją, kad ji būtų džiaugsminga ir skambi laisvės šventė“, – sakė Prezidentė.
Penktą kartą vykusi šalies vadovės inicijuota akcija kvietė kūrybingai ir prasmingai minėti valstybės gimtadienį ir savo idėjomis dalytis su visa Lietuva. Oficialioje interneto svetainėje buvo užregistruota daugiau kaip 400 valstybės gimtadienio šventimo sumanymų.
Už išradingumą, pilietinio mąstymo puoselėjimą, gebėjimą sutelkti bei tautiškumo ir bendruomeniškumo jausmą trispalvėmis Prezidentė apdovanojo 21 akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“ pilietinę iniciatyvą.
Anykščiuose esančių mokyklų mokiniai išsiuntė 2000 ranka rašytų ir mažųjų mokinių iliustruotus laiškų. Juose -jaunų žmonių mintys, skirtos visiems Lietuvos žmonėms.
Tarp apdovanotųjų – „Klaipėdos Smeltės“ darbuotojai aukščiausiame uosto taške, beveik 100 metrų aukštyje, iškėlę trispalvę, kurią iš tolo galėjo matyti ir į uostą įplaukiantys laivai; Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kurio pareigūnai iš 29 tarnybinių automobilių sustatė 60 metrų ilgio žodį „Lietuva“ ir kt.
{mosloadposition trade}

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.